Jonavos rajono gyventojai susipažino su atkarpos Žeimiai-Šėta projektiniais pasiūlymais

Projektą „Rail Baltica“ vykdančios bendrovės „RB Rail AS“ ir už sekcijos Kaunas-Ramygala detalųjį techninį projektavimą atsakingos Ispanijos kompanijos IDOM atstovai visuomenei pristatė rekomenduojamus projektinius pasiūlymus. Jonavos savivaldybėje vykusio susitikimo metu gyventojams pristatytas globalus „Rail Baltica“ projektas ir jo įgyvendinimo eiga trijose Baltijos valstybėse bei Jonavos rajone esančios atkarpos Žeimiai-Šėta projektiniai pasiūlymai, atsakyta į gyventojų klausimus.

Projektiniai sprendimai bus patvirtinti atsižvelgus į visuomenės komentarus. Su sprendimais gyventojai galės susipažinti interneto svetainėje railbaltica.org/info ir www.jonava.lt.

 

Žeimiai-Šėta atkarpa ilgis yra 17,7 km, šioje sekcijoje numatyti 3 kelių viadukai ir 1 pralanka, o 2 didelės ir 9 mažos gyvūnų perėjos užtikrins jiems galimybę saugiai kirsti geležinkelį.

 

Keliai Žeimiai-Liepiai ir Kėdainiai-Šėta-Ukmergė kirs geležinkelį viadukais. Siekiant užtikrinti geležinkelio ir gyventojų saugumą, visoje „Rail Baltica“ linijoje nebus vieno lygio sankirtų.

 

Šioje atkarpoje bus uždaryti keturi vietiniai keliai. Geležinkelį kirsti bus galima trijose vietose vidutiniškai kas penkis kilometrus.

 

Šiose sekcijoje numatyta viena regioninė stotelė Pasraučiuose. Dėl regioninių traukinių eismo plėtros vėliau turės apsispręsti Lietuvos Vyriausybė.

 

Sekcijos Kaunas-Ramygala detalusis techninis projektavimas bus užbaigtas 2021 m. „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“ jau pradėjo pasirengimą šios sekcijos statybos darbų pirkimui. Statybas taip pat planuojama pradėti 2021 m.

20.08.2020

Sekite mus

Naudojame slapukus

Naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį ir pristatytume personalizuotą turinį. Naudodami šią svetainę, sutinkate su mūsų slapukų politika.