Visuomenei pristatyti „Rail Baltica“ atkarpos Šveicarija-Žeimiai projektiniai pasiūlymai

Projektą „Rail Baltica“ vykdančios bendrovės „RB Rail AS“ ir už sekcijos Kaunas-Ramygala detalųjį techninį projektavimą atsakingos Ispanijos kompanijos IDOM atstovai visuomenei pristatė rekomenduojamus projektinius pasiūlymus. Jonavos savivaldybėje vykusio susitikimo metu gyventojams pristatytas globalus „Rail Baltica“ projektas ir jo įgyvendinimo eiga trijose Baltijos valstybėse bei Jonavos rajone esančios atkarpos Šveicarija-Žeimiai projektiniai pasiūlymai, atsakyta į gyventojų klausimus.

Projektiniai sprendimai bus patvirtinti atsižvelgus į visuomenės pateiktus komentarus prieš pristatymą ir pristatymo metu. Su sprendimais gyventojai galės susipažinti interneto svetainėje railbaltica.org/info ir www.jonava.lt.

 

Atkarpa Šveicarija-Žeimiai yra 12,2 km ilgio, joje numatyti 2 kelių viadukai, 1 geležinkelio viadukas, 1 kelių tunelis, 2 regioninės stotelės ir 1 pralanka.

 

Dalyje atkarpos bus įrengtos triukšmo mažinimo priemonės – slopintuvai ir triukšmo barjerai. Jų įrengimo vieta nustatyta ir įvertinta atlikus matematinį triukšmo sklaidos skaičiavimą ir modeliavimą. Siekiant užtikrinti triukšmo prevenciją, atkarpoje Šveicarija-Žeimiai iš viso bus įrengta maždaug 746 m. triukšmo barjerų.

 

Keliai Jonava-Čičinai-Smičkiai, Rogožiai-Čiūdai-Kulva ir Jonava-Kėdainiai-Šeduva kirs geležinkelį viadukais arba tuneliais. Siekiant užtikrinti geležinkelio ir gyventojų saugumą, visoje „Rail Baltica“ linijoje nebus vieno lygio sankirtų.

 

Šioje atkarpoje bus uždaryti keturi vietiniai keliai. Geležinkelį kirsti bus galima vidutiniškai kas keturis kilometrus. Atsižvelgiant į poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos reikalavimus, šioje atkarpoje gyvūnams bus įrengtos 3  praginos, užtikrinančios galimybę jiems saugiai migruoti teritorijoje.

 

Atkarpoje Šveicarija-Žeimiai projektuojamas įspūdingas inžinerinis statinys – tiltas per Neries upę. Tai bus ilgiausias, 1,5 km ilgio, geležinkelio tiltas Baltijos šalyse. Saugant „Natura 2000“ teritoriją (Neries upė), pačioje upėje nebus nė vienos tilto atramos – t.y. 150 m geležinkelio kabos virš upės tam, kad nebūtų paveiktas upės hidrologinis režimas bei išsaugotos jautrios faunos ir floros rūšys Projekto teritorijoje.

 

Sekcijos Kaunas-Ramygala detalusis techninis projektavimas bus užbaigtas 2021 m. „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“ jau pradėjo pasirengimą šios sekcijos statybos darbų pirkimui. Statybas planuojama pradėti 2021 m.v

13.07.2020

Sekite mus

Naudojame slapukus

Naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį ir pristatytume personalizuotą turinį. Naudodami šią svetainę, sutinkate su mūsų slapukų politika.