Visuomenei bus pristatyti „Rail Baltica“ atkarpos Žeimiai-Šėta projektiniai pasiūlymai

Už „Rail Baltica“ sekcijos Kaunas-Ramygala detalųjį techninį projektavimą atsakinga Ispanijos kompanija IDOM rugpjūčio 19 d. pristatys rekomenduojamus projektinius pasiūlymus Jonavos rajone esančioje atkarpoje Žeimiai-Šėta.

Žeimiai-Šėta atkarpa ilgis yra 17,7 km, šioje sekcijoje numatyti 3 kelių viadukai ir 1 pralanka, o 2 didelės ir 9 mažos gyvūnų perėjos užtikrins jiems galimybę saugiai kirsti geležinkelį.

 

 

Keliai Žeimiai-Liepiai ir Kėdainiai-Šėta-Ukmergė kirs geležinkelį viadukais. Siekiant užtikrinti geležinkelio ir gyventojų saugumą, visoje „Rail Baltica“ linijoje nebus vieno lygio sankirtų.

 

Šioje atkarpoje bus uždaryti keturi vietiniai keliai. Geležinkelį kirsti bus galima trijose vietose vidutiniškai kas penkis kilometrus.

 

Šiose sekcijoje numatyta viena regioninė stotelė Pasraučiuose. Dėl regioninių traukinių eismo plėtros vėliau turės apsispręsti Lietuvos Vyriausybė.

 

Visi norintys susipažinti su teikiamais pasiūlymais tai gali padaryti www.jonava.lt arba www.railbaltica.org/info. Viešas svarstymas vyks šių metų rugpjūčio 19 d. 16 val. Jonavos savivaldybėje – A. Kulviečio salėje (Žeimių g. 13, Jonava).

 

Sekcijos Kaunas-Ramygala detalusis techninis projektavimas bus užbaigtas 2021 m. „Lietuvos geležinkelių infrastruktūra“ jau pradėjo pasirengimą šios sekcijos statybos darbų pirkimui. Statybas taip pat planuojama pradėti 2021 m.

03.08.2020

Sekite mus

Naudojame slapukus

Naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį ir pristatytume personalizuotą turinį. Naudodami šią svetainę, sutinkate su mūsų slapukų politika.