Jonavos rajone bus pristatomi pirmieji „Rail Baltica“ projektiniai pasiūlymai

Už „Rail Baltica“ sekcijos Kaunas-Ramygala detalųjį techninį projektavimą atsakinga Ispanijos kompanija IDOM netrukus pristatytas rekomenduojamus projektinius pasiūlymus Jonavos rajone. Čia projektiniai pasiūlymai rengiami trims atkarpoms: Kaunas-Šveicarija, Šveicarija-Žeimiai ir Žeimiai-Šėta.

 

Atkarpa Šveicarija-Žeimiai yra 12,2 km ilgio, joje numatyti 2 kelių viadukai, 1 geležinkelio viadukas, 1 kelių tunelis, 2 regioninės stotelės ir 1 pralanka.

Specialus mokslinis triukšmo modeliavimas leidžia nustatyti, kur reikia įrengti triukšmo mažinimo priemones – slopintuvus ir triukšmo barjerus. Šioje atkarpoje iš viso bus įrengta maždaug 746 m. triukšmo barjerų. Be to, 3 gyvūnų perėjos užtikrins jiems galimybę saugiai kirsti geležinkelį.

 

Keliai Jonava-Čičinai-Smičkiai, Rogožiai-Čiūdai-Kulva ir Jonava-Kėdainiai-Šeduva kirs geležinkelį viadukais arba tuneliais. Siekiant užtikrinti geležinkelio ir gyventojų saugumą, visoje „Rail Baltica“ linijoje nebus vieno lygio sankirtų.

 

Šioje atkarpoje bus uždaryti keturi vietiniai keliai. Geležinkelį kirsi bus galima vidutiniškai kas keturis kilometrus.

 

 

 

Šioje atkarpoje projektuojamas įspūdingas inžinerinis statinys – tiltas per Neries upę. Tai bus ilgiausias, 1,5 km ilgio, geležinkelio tiltas Baltijos šalyse. Saugant aplinką, pačioje upėje nebus nei vienos atramos – 150 m. geležinkelio kabos virš upės tam, kad žuvys galėtų laisvai migruoti, o vandens augmenija – vešėti.

 

Jau labai gretai šie sprendimai gyvo susitikimo su projektuotojais metu bus pristatyti Jonavos rajono gyventojams. Sprendimai bus patvirtinti atsižvelgus į visuomenės pateiktus komentarus.

 

Sekcijos Kaunas-Ramygala detalusis techninis projektavimas bus užbaigtas 2021 m. „Lietuvos geležinkeliai“ jau pradėjo pasirengimą šios sekcijos statybos darbų pirkimui. Statybas taip pat planuojama pradėti 2021 m.

25.05.2020

Sekite mus

Naudojame slapukus

Naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį ir pristatytume personalizuotą turinį. Naudodami šią svetainę, sutinkate su mūsų slapukų politika.