Valminud on esimese Rail Baltica projektlõigu tehniline lahendus

RB Rail AS koostööpartneril, Hispaania tunnustatud insenerifirma IDOM Consulting, Engineering, Architecture, on valminud raudteetrassi detailse paiknemise ning ristumiste tehnilised lahendused Rail Baltica lõigule Harju maakonna piirist kuni Tootsini. Lõigu kogupikkus on ligikaudu 71 kilomeetrit. Videos näidatud Alu-Mälivere lõik on 14,1 kilomeetrit pikk.

 

71  kilomeetri pikkune lõik on kaetud täies ulatuses kahe rööpapaariga. Lõigul on viis raudteesilda, 19 sõidutee viadukti, üks raudtee viadukt, 12 ökodukti ning sadakond truupi.

 

Lõigul on ette nähtud neli kohalikku peatust- Kohila, Rapla, Järvakandi ning Kaisma. Piirkondlikke peatusi arendab lähiajal edasi Rail Baltic Estonia OÜ.

 

Eelpool nimetatud projektlõigu tehnilisi lahendusi on tutvustatud kõigile trassikoridori jäävatele kohalike omavalitsustele. Lõplikud tööprojektid valmivad aga pärast keskkonnamõju hindamiselt saadud kommentaaride sisseviimist.

 

Harju maakonna piirist kuni Tootsi alevini kulgeva lõigu tööprojekt valmib 2021. aastal. Rail Baltic Estonia OÜ ja Maanteeamet on juba alustanud esimeste hangete ettevalmistamist maanteeviaduktide ehitustööde tellimiseks. 

 

Maanteeviaduktide ja ökoduktide ehitust alustatakse eeldatavalt 2021. aastal.

30.06.2020

Jälgi meid

Me kasutame küpsised

Kasutame küpsiseid teie kasutajakogemuse parendamiseks ja isikupärastatud sisu pakkumiseks. Lehekülje kasutamisel nõustute meie küpsisepoliitikaga.