Toimub avalik arutelu Rail Baltica trassilõigu "Rapla ja Pärnu maakonna piir – Tootsi” keskkonnamõju hindamise programmi üle

Seoses riigis kehtestatud piirangutega avalikele üritustele toimub keskkonnamõjude hindamise programmi avalik arutelu 30. juunil algusega kell 16.00 Microsoft Teams keskkonnas. Koosolekuga saab liituda lingile Join Microsoft Teams Meeting vajutades ning järgides instruktsioone.

 

Palume eelregistreerida e-arutelule, edastades e-kiri aadressile [email protected] või helistades telefoninumbrile 667 2004 hiljemalt 26. juunil. Isikul, kellel puudub arvuti ja interneti kasutamise võimalus, kuid kes soovib siiski arutelul osaleda, palume samuti teada anda hiljemalt 26. juunil helistades telefoninumbrile 667 2004. Sealt antakse täpsemad juhised, kuidas on võimalik arutelul osaleda.

Rail Balticu trassilõigu "Rapla ja Pärnu maakonna piir – Tootsi" keskkonnamõjude hindamine käsitleb kiire raudtee rajamist ja kasutamist Pärnu maakonna põhjaosas 16 km pikkusel lõigul Rapla ja Pärnu maakonna piirist Tootsini. Raudteelõik kulgeb Põhja-Pärnumaa vallas Rapla ja Pärnu maakonna piirist lõuna suunas Taarikõnnu looduskaitseala ja Kergu looduskaitseala vahelt. Hinnatava lõigu lõunapiiriks on koht, kus kavandatav raudteetrass jõuab Tallinn–Lelle–Pärnu raudteekoridorini. Keskkonnamõjude hindamine viiakse läbi ehitusprojekti koostamise käigus ning selle eesmärk on minimeerida raudtee rajamise ja kasutamise mõju keskkonnale. Varasemalt koostatud maakonnaplaneeringutega on määratud Rail Balticu trassikoridor ja raudtee põhimõtteline lahendus.

 

Lõigu keskkonnatingimusi tutvustavat videot saab näha Rail Baltica kodulehel.

 

Rail Balticu raudteetrassi lõigu "Rapla ja Pärnu maakonna piir – Tootsi” ehitusprojekti keskkonnamõjude hindamise programmiga saab tutvuda Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve ameti (TTJA) dokumendiregistris.

 

Tutvu keskkonnamõjude hindamise programmi ja selle materjalidega enne avalikul arutelul osalemist - nii on sul lihtsam kaasa rääkida.

 

Peale avalikku arutelu on kõigil huvilistel võimalik tutvuda arutelu protokolliga, mis on ajavahemikul 07.07-14.07.2020 leitav Tarbijakaitse ja Tehnilise järelevalve ameti kodulehel.
 

Keskkonnamõjude hindamise programmi kohta on võimalik ettepanekuid saata kuni 14.07.2020 e-posti aadressile [email protected] või postiaadressile Endla 10a, Tallinn 10142.

 

Keskkonnamõju hindamise programmi eelnõu trassilõigule Rapla- Pärnu maakonna piir kuni Tootsi esitas Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Ametile RB Rail AS. Eelnõu on valminud Hispaania tunnustatud insenerifirma IDOM Consulting, Engineering, Architecture ja Eesti juhtiva infrastruktuuri-, planeeringute- ja keskkonnavaldkonna konsultatsiooniettevõttega Skepast&Puhkim OÜ koostööna.

23.06.2020

Jälgi meid

Me kasutame küpsised

Kasutame küpsiseid teie kasutajakogemuse parendamiseks ja isikupärastatud sisu pakkumiseks. Lehekülje kasutamisel nõustute meie küpsisepoliitikaga.