Raplas toimub avalik arutelu Rail Baltica trassilõigu “Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini” keskkonnamõju hindamise programmi üle

19. märtsil kell 16 toimub Rapla Kultuurikeskuses Rail Baltica raudteelõigu, Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini, keskkonnamõju hindamise programmi avaliku väljapaneku järgne arutelu.

 

 

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet annab teda, et seoses riigis kehtestatud eriolukorraga lükatakse eeloleval neljapäeval (19.03.2020) kell 16.00 Rapla Kultuurikeskuses toimuma pidanud Rail Balticu raudteetrassi lõigu „Hagudi – Rapla ja Pärnu maakonna piir“ ehitusprojekti keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu.

 

Uue avaliku arutelu toimumise aja ja koha kohta edastame info esimesel võimalusel.

Rail Baltic Estonia OÜ keskkonnajuht Roland Müür toonitas, et tegemist on keskkonnamõju hindamise esimese etapiga ehk programmi koostamisega, milles kirjeldatakse raudtee tehnilist lahendust, vajalikke täiendavaid uuringuid ja selgitatakse keskkonnamõju hindamise metoodikat.

 

“Avaliku väljapaneku järgne avalik arutelu on planeerimisprotsessi üks osa, kuhu ootame kaasa rääkima eeskätt kohalikke elanikke aga ka kohalike omavalitsuse esindajaid, keda Rail Baltica trassilõik kõige lähemalt puudutab,” ütles Müür. Ta lisas, et avaliku arutelu eesmärgiks on anda täpsustavaid selgitusi neile, kes on küll keskkonnamõju hindamise programmiga tutvunud, kuid kelle jaoks on jäänud siiski mõned küsimused vastuseta või vajavad nad lisaselgitusi. “Samuti on avalikul arutelul eesmärk pakkuda objektiivset informatsiooni sobivaima keskkonnalahenduse valikuks, millega on võimalik vältida või vähendada ebasoodsat mõju keskkonnale ja edendada säästvat arengut,” lisas Müür.

 

Lõigu pikkus Hagudist Rapla ja Pärnu maakonna piirini on 38, 5 kilomeetrit. Vaata selle lõigu keskkonnatingimusi tutvustavat videot Rail Baltica kodulehel.

 

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet otsustas möödunud aasta 29. märtsil algatada kaheksale Rail Baltica raudteelõigule Eestis ehitusprojekti keskkonnamõju hindamise. Tänaseks on keskkonnamõju hindamise programmi eelnõud valminud viiele Rail Baltica trassilõigule kaheksast.

 

Avaliku väljapaneku keskkonnamõju hindamise programmi kohta korraldas Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) tänavu 11. veebruarist kuni 4. märtsini.

 

Tutvu KMH programmi ja selle materjalidega enne avalikul arutelul osalemist - nii on sul lihtsam kaasa rääkida.

 

Keskkonnamõju hindamise programmi eelnõu trassilõigule Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini esitas Tarbijakaitse- ja Tehnilise Järelevalve Ametile RB Rail AS. Eelnõu on valminud Hispaania tunnustatud insenerifirma IDOM Consulting, Engineering, Architecture ja Eesti juhtiva infrastruktuuri-, planeeringute- ja keskkonnavaldkonna konsultatsiooniettevõttega Skepast&Puhkim OÜ koostööna.

 

Lepingu kohaselt peab keskkonnamõju hindamine lõigul Hagudist kuni Rapla ja Pärnu maakonna piirini olema teostatud ning tulemused esitatud 2020. aasta lõpuks.

03.03.2020

Jälgi meid

Me kasutame küpsised

Kasutame küpsiseid teie kasutajakogemuse parendamiseks ja isikupärastatud sisu pakkumiseks. Lehekülje kasutamisel nõustute meie küpsisepoliitikaga.