Suomalaisen rakennusliikkeen johtaja Timo Riihimäki nimitetty Rail Baltica Joint Venturen toimitusjohtajaksi.

Vilna/Liettua – RB Rail AS hallintoneuvosto on tänään nimittänyt Timo Riihimäen Rail Baltica Joint Venturen toimitusjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Tehtävä alkaa 11.3.2019, ja hänen asemapaikkansa on Riika.

Timo Riihimäellä on ollut useita johtotehtäviä johtavassa suomalaisessa ratainfran suunnittelu- rakennus- ja huoltoyhtiössä NRC Group Finland Oy:ssä (7.1.2019 saakka VR Track Oy), viimeksi johtoryhmän jäsenenä ja Koneet ja materiaalit -liiketoiminnan johtajana.

“Hallintoneuvosto toivottaa Timo Riihimäen tervetulleeksi tähän Rail Baltica –projektin avaintehtävään”, kertoo Karolis Sankovski, RB Rail AS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja. ”Hänellä on laaja kansainvälinen ja kotimainen tietämys raideliikenteen infrastruktuurin rakentamisesta, huoltopalveluista ja raskaiden ratatyökoneiden operoinnista. Lisäksi hänellä on kokemusta yritysten ja liiketoimintojen muutosstrategioista sekä kansainvälisten yritysten ja organisaatioiden johtamisesta. RB Railin osakkeenomistajat ja hallintoneuvosto odottavat Riihimäen pyrkivän yksityiskohtaisen teknisen suunnitelmavaiheen täsmälliseen toteuttamiseen Rail Baltica –junaradan eri osuuksilla. Luotamme, että hänen ja koko RB Rail –tiimin osallisuuden ja omistautumisen ansiosta projektin eteneminen kiihtyy, mikä varmistaa toteutuksen ajallaan.”  

“On etuoikeus ottaa haaste vastaan Rail Baltican Global Projectin koordinoijana. Rail Baltican taloudellinen ja yhteiskunnallinen merkitys ja hankkeen koko tekevät sen yhden Euroopan monimutkaisimmista ja samalla mielenkiintoisimmista projekteista”, sanoo Timo Riihimäki. ”Rail Baltica vaikuttaa myönteisesti miljoonien ihmisten elämään, ja on tärkeää toteuttaa projekti budjetissa ja aikataulussa pysyen.”

Ennen VR Track Oy:ä Timo Riihimäki oli pitkään johtotehtävissä Finnairilla. Hän on suorittanut MBA-tutkinnon Henley Management Collegessa (University of Reading, Iso-Britannia).

Latvian kauppaoikeuden mukaan hallintoneuvosto edustaa osakkeenomistajien etuja, valvoo hallituksen toimintaa ja nimittää sen jäsenet. Johtokunta toimeenpanevana toimielimenä vastaa yhtiön jokapäiväisen toiminnan hallinnoinnista. Lisätietoa RB Rail AS:n rakenteesta on täältä: http://www.railbaltica.org/project-implementers/

12.02.2019